-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10713 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

بدليل اين كه خداوند در خلقت انسان , حكيمانه عمل نموده است , هر نقص در جسم به هر شكل تأثير منفي بر رفتار و انديشه اش خواهد گذاشت . بنابراين ختنه كردن بر خلاف خلقت حكيمانه است و موجب نقص و تأثير منفي بر رفتار و انديشه دارد, به اضافهء اين كه جدا كردن پوست كه نگه دارندهء حساس ترين عضو انسان است , كاري غير طبيعي است و باعث كم شدن لذّت هنگام آميزش مي شود, چون ختنه و برداشت پوست و ماليده شدن حشفه , از احساس اصلي آن مي كاهد و باعث كم شدن لّذت جنسي مي شود. ختنه در مورد زنان باعث سلب حق طبيعي آنان شده و از لذّت استمتاع از شوهرش مي كاهد. چرا ما مسلمانان بايد عقب مانده باشيم و با اين كار اين خيرات را از خود سلب كنيم ؟ غرب به صد سال آينده فكر مي كند, ولي ما فقط امروز را مي بينيم ! بنده معتقدم اگر به مدت بيست تا پنجاه سال سنّت ختنه را منع كنيم , جامعه اي طبيعي و توامند جسمي خواهيم داشت . ظاهراً مرد غير مختون مي تواند امام جماعت شود و در هيچ عمل ديگري ختان شرط نيست . بنابراين ختنه يك سنت و عمل مستحبي است كه اگر با آن مخالفت كنيم , گناهي ندارد, مانند بقيهء سنّت ها و مستحب ها كه ترك آن ها مشكل ايجاد نمي كند؟

اولاً اين كه گفته ايد: صحيح نيست , زيرا موارد مشابهي در بدن انسان از قبيل رويش موهاي ريز ودرشتي كه در صورت و پاهاي زنان و مردان يا در زير بغل و عانه هست , ازالهء آن ها سنت و مطلوب است و مخالف با حكمت پروردگار نيست , در حالي كه آن ها نيز بر اساس خلقت الهي است . درمورد كوتاه كردن ناخن ها همين طور. به اين نكته در روايات اشاره شده است : عن جعفر بن محمد عن ابيه عن آبائه عن علي 7قال قال رسول اللّه 6 انّ اللّه عزّ و جلّ بعث خليله بالحنيفية و أمره بأخذ الشارب و قصّ الاظفار و نتف الابط و حلق العانة و الختان ;(1) علي 7از پيامبر6نقل مي فرمايد كه خداوند عزّ و جلّ حضرت ابراهيم را به روش پسنديده مبعوث كرد و به كوتاه كردن سبيل و ناخن و ازالهء موهاي زير بغل و تراشيدن موهاي بالاي عورت و ختنه كردن سفارش كرد>. هنگامي كه شخصي از امام صادق 7پرسيد: آيا جائز است كه به كارهاي خدايي و در خلقت او دست ببريم , حضرت فرمود: نه . او گفت : پس چرا ختنه مي كنيد و پوستي را كه خدا خلق كرده , جدا مي كنيد؟ آيا خدا اين پوست را اضافه و بر اساس غير حكمت آفريده است ؟

امام صادق 7فرمود: خلقت آن پوست بر اساس حكمتي است و ازالهء آن بر اساس حكمتي بالاتر است . همان طوري كه وقتي بچه به دنيا مي آيد, ناف او به مادرش وصل است , اين هم مخلوق خدا است و خدا اين طور قرار داده , ولي براي نجات فرزند و مادر, خداوند حكيم دستور داده آن را قطع كنيم . همين طور ناخن هاي انسان را خدا خلق كرده و بلند شدن آن ها بر اساس قانون خدااست و خدا مي توانست از اول ناخن ها را طوري بيافريند كه هميشه به اندازهء خاصي باشد, ولي با اين حال چون بزرگ مي شود, به ما دستور داده كه آن ها را كوتاه كنيم و موهاي بدن نيز همين طور,يا در مورد گاوهاي نر اگر آن ها را اخته كنيم , براي انسان نافع تر خواهد بود. اين گونه دخالت ها در خلقت , منافاتي با حكمت الهي ندارد و بر اساس مصلحتي بالاتر صورت مي گيرد.(2)

فوائد ختنه در روايات :

عن علي 7 . ختنه كردن باعث نضارت و خوش رنگي صورت و باعث لذت بيشتر در جماع مي شود.(4)

ختنه كردن در مردان باعث پاكيزگي و پاكي آلت تناسلي مي شود, چون وجود پوستهء رويي باعث جمع شدن كثافات و ماندن بول در زير پوست شده و باعث بيماري و بوي بد مي شود.(5)

فوائد بهداشتي و پزشكي ختنه

1 آمار نشان مي دهد در بين مسلمانان و يهوديان كه ختنه مي كنند, حتي يك مورد سرطان آلت ديده نشده است . از نظر پزشكي امروزه ختنه به عنوان نوعي واكسن و پيشگيري از سرطان محسوب مي شود, ولي در جاهايي كه ختنه نمي كنند, مانند آمريكا 18تلفات ناشي از سرطان ها مربوط به سرطان اندام هاي تناسلي است .

2 سرطان گردن رحم (محل تماس آلت با رحم (مهبل )) در كساني كه شوهرانشان مختون نبوده اند, هنگام نزديكي مخصوصاً در زماني كه زن به خاطر زايمان يا قاعدگي دچار التهاب ديواره ءمهبل بوده اند, بيشتر اتفاق افتاده است .

3 سرطان پروستات نزد آنان كه ختنه مي كنند, كمتر است .

4 پيلونفريت و آلودگي هاي چركي مجاري ادراري از مثانه و محالب و كليه , در ختنه شدگان كمتر است , چون قطع پوست سبب مي شود دفع ترشحات به آساني صورت گيرد, ولي اگر ختنه نشده باشد, چون آلت تناسلي در حالت نعوظ و سفت شدن در فشار آن پوسته قرار مي گيرد و سطح داخلي پوسته رشته هاي عصبي فراواني فرا گرفته و لذا آن را فوق العاده حساس ساخته و در آن قسمت كه به تنهء آلت مي چسبد, غدد مترشّعه فراواني موجود است كه ترشحات شيري رنگ و غليظ (چذخ حذت ) را بر روي حشفه پخش مي كند و همين ترشحات است كه توانسته اند واكنش هاي سرطاني ايجاد نمايد.

در اغلب موارد اين پوست بر حشفه و آلت فشار وارد مي آورد و از خارج شدن ادرار به طور كامل جلوگيري نموده , باعث حبس بول مي شود و قطره قطره بول خارج مي گردد و سبب التهاب وتورّم شده , تجمع تشرحات غددي و التهاب و گرد و غبار و... با توجه به تاريكي و رطوبت آن جا محل بسيار مناسبي براي ايجاد عفونت مي شود و به تدريج عفونت را به داخل مجاري ادرار وكليه ها مي رساند.

5 در حالت نعوظ پوست روي حشفه باعث مزاحمت و درد و سوزش مي شود.

6 آميزش براي ختنه شدگان لذّت بخش تر است و براي زن نيز لذّت بخش تر است .

7 وجود شبكهء عصبي و التهاب و خارش در ختنه نشدگان سبب مي شود كه همواره دستشان را براي خاراندن به آن جا بمالند و باعث آلودگي شود.(7)

لذا از نظر بهداشتي نيز ختنه كردن به صلاح انسان است . اين دستور بهداشتي از پيامبران الهي بر توجه آنان به زندگاني همراه با سلامت انسان ها دلالت مي كند. از اين رو در بين مسلمانان ويهوديان برخي از مسيحيان از جمله مقررّات مذهبي محسوب مي شود و از قديم , گذشته از تداول در نزد مسلمانان , بين يهود نيز واجب بود و حتي قبل از آن بين مصريان و اقوام قديم جنوب آفريقارواج داشته و يهود غالباً پسران خود را در هشت روزگي ختنه مي كردند. به موجب روايات ما رسم ختنه از قديم بين اعراب وجود داشته , شيعيان و شافعي ختنه كردن را واجب شمرده و مالك آن راسنّت شمرده و نزد عامهء مسلمانان مهم ترين نشانهء مسلماني شناخته مي شود.(8)

امام خميني (ره ) در تحرير الوسيله فرمود: .

ساير فقها و مراجع تقليد نيز اين چنين مي فرمايند. اما اين كه گفته ايد: بايد درجواب عرض شود: ختان كه موجب بهداشت بدن و سلامتي انسان است , چگونه موجب عقب ماندگي مسلمانان است و جملهء چه ربطي به اين مسئله دارد؟هزاران سال است اين مسئلهء بهداشتي از طريق انبيا و عقلاي عالم اجرا شده و هيچ ضرري به كسي نزده و فسادي از آن به وجود نيآمده است . از نظر دانشمندان , بر نداشتن پوست روي حشفه باعث ضررهايي جبران ناپذير مي شود و حداقل موجب كثافت و بد بويي بدن مي شود.



پـاورقي 1.وسائل الشيعه , ج 15 ص 163 باب 52از ابواب احكام اولاد.

پـاورقي 2.همانآ ص 162

پـاورقي 3.كنز العمال , ج 16 ص 436

پـاورقي 4.همان , ص 435

پـاورقي 5.وسائل الشيعه , ج 15 باب 52از ابواب احكام اولاد, ص 161

پـاورقي 7.دكتر سيد رضا پاك نژاد, اولين دانشگاه و آخرين پيامبر, ج 16 ص 149به بعد, با تلخيص .

پـاورقي 8.دائرة المعارف بزرگ فارسي , ج 1 ص 884

پـاورقي 9.تحرير الوسيله , ج 2 ص 310

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.